Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدهادی جعفرپور عضو علی‌البدل هیات مدیره کانون وکلای فارس سه شنبه هفدهم اسفند ۱۴۰۰ تصویری از نامه مهدی طاهری رئیس شورای اسلامی شهر شیراز مبنی بر موافقت با ساخت موزه دبیرستان شعاعیه (شاهپور- ابوذر) را در اختیار ایرنا قرار داد.

نامه رئیس شورای شهر شیراز به شهردار این شهر در مورد موزه دبیرستان ابوذر/ شعاعیه

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این نامه خطاب به شهردار شیراز نوشته است:پیرو نامه جناب آقای محمدهادی جعفرپور عضو علی البدل هیات مدیره کانون وکلای فارس و دانش آموخته دبیرستان قدیمی شعاعیه مبنی بر اختصاص بخشی از فضای ۷۸ هزار متری دبیرستان مذکور به موزه دبیرستان و با توجه به اینکه دبیرستان ذکر شده محل تحصیل شخصیت‌های علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی می باشد و در حال حاضر به دلیل احیای مجموعه زندیه تخریب گردیده است، دستور فرمایید در راستای احترام و قدردانی از شخصیت های علمی و فرهنگی، نسبت به اختصاص بخشی از فضای باقی مانده از دبیرستان به موزه اقدام مقتضی صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیات مدیره کانون وکلای فارس در این زمینه گفت: پس از تخریب دبیرستان ابوذر(شعاعیه) در سال ۱۳۸۰ که اتفاق و تصمیم ناراحت کننده ای برای محصلین و دبیران دبیرستان بود،پیشنهاد گردهم آیی دانش آموزان و دبیران دبیرستان در اولین جمعه مهرماه هرسال سبب آشنایی و شناخت بیشتر محصلین مدرسه با تاریخچه و سابقه درخشان دبیرستان ابوذر(شاهپور_شعاعیه)شد.

محمد هادی جعفرپور در گفت و گو با ایرنا ادامه داد: همین حرکت ساده که شاید انگیزه تالیف کتاب صد و ده سال؛ از شعاعیه تا شاهپور و ابوذر به نویسندگی هاشم فریدونی بوده سبب شد بنا به سابقه تاریخی دبیرستان و حضور چهره های شناخته شده سرزمین که هر یک در عرصه های متنوعی از پزشکی تا نقاشی،سینما،نویسندگی و...سرآمد هستند فکر و ایده تاسیس موزه  این دبیرستان به ذهن برسد. لذا پیشنهاد تاسیس موزه دبیرستان در دی ماه گذشته تقدیم شورای شهر شیراز شد تا در صورت عملی شدن این ایده ،اسناد تاریخی _فرهنگی متعلق به دبیرستان به انضمام تصاویر،جام های ورزشی در کنار بیوگرافی شخصیت های شناخته شده کشور در محل دبیرستان نگهداری شود.

زیربنای نخستِ «شعاعیه» در ۱۲۸۷ خورشیدی به همت جعفرقلی خان جلیلوند، حکمران فارس، در عمارت قورخانه دولتی، در میدان توپخانه، در ضلع شمالی ارگ کریم‌خانی و به مدیریت عبدالعلی تهرانی، دومین رییس معارف فارس بنیان نهاده شد.

در سال ۱۳۰۹ خورشیدی رئیس معارف فارس ابوالقاسم فیوضات و تیمسار شیبانی بنا به لزوم تفکیک مقطع ابتدایی و متوسطه و تاسیس کلاسهای سیکل دوم متوسطه به مرکز آموزش پیشنهاد کردند و در نهایت نخستین اقدام آنان  بنا نهادن دبیرستان به نام شاپور شد و در واقع در این سال دبیرستان شعاعیه به دبیرستان شاپور تغییر نام داد.

ساختمان دبیرستان شاپور در قسمت شرقی میدان توپخانه(ارگ کریمخان) واقع شده بود که با معماری نیکلای مارکوف بود. 
عضو کانون وکلای فارس گفت: در کنار اسناد ،تصاویر و آثار فرهنگی متعلق به دبیرستان می توان به کتیبه سردر سالن دبیرستان شاپور یاد کرد که با همت و دلسوزی دکتر محمد حسین پیراحمدیان در زمان تخریب دبیرستان از آسیب در امان ماند و اکنون در پژوهشکده معلم شیراز نگهداری می شود. شادروان روحانی وصال شاعر معروف قطعه ای در اتمام بنای ساختمان سروده که به خط نستعلیق بسیار زیبای استاد علی معارفی بر این کتیبه نقش بسته است.

جعفرپور درباره دانش‌آموختگان دبیرستان شعاعیه و شاهپور شیراز گفت: برخی از این دانش آموختگان فرهنگ ساز  عبارتند از: فریدون توللی، ابراهیم گلستان، عبدالوهاب نورانی وصال، جهانشاه سی‌سختی، سیروس پرهام، پرفسور علی‌اصغر خدادوست، استاد صادق همایونی، محمد تابنده، امیرهمایون یزدان‌پور، حسن مشکین‌فام، مسعود سپهر، دکتر اکبر رجایی، سیدفخرالدین دستغیب، دکتر رضا ملک‌زاده، حسن ناهید، محمدرحیم متقی ایروانی، سیدمحمد عظیمی، محمد قائد. 

در سال ۱۳۵۸، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نام دبیرستان شاهپور به ابوذر تغییر یافت؛ سرانجام در سال ۱۳۸۰ به دلیل طرح احیای مجموعه زندیه این دبیرستان تخریب و به فضای سبز تبدیل شد. 

برچسب‌ها شیراز میراث فرهنگی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز میراث فرهنگی فارس شیراز میراث فرهنگی فارس کانون وکلای فارس موزه دبیرستان شهر شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۵۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود

ایسنا/فارس رئیس هیئت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان فارس می گوید: اگر زورخانه پولاد به عنوان قدیمی‌ترین زورخانه کشور ثبت ملی شود، دیگر تهدیدی مثل تغییر کاربری شامل آن نخواهد شد.

سید حسن حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه زورخانه پولاد قدیمی‌ترین زورخانه جنوب کشور است، گفت: در سال ۱۳۹۸ مالک شخصی که ۳ دُنگ آن را در اختیار دارد، مراجعه کرد و این زورخانه را در اختیار گرفت.

وی افزود: مالک شخصی قصد تغییر کاربری مجموعه را داشت اما با پیگیری روسای قبلی هیئت‌های شیراز و فارس، این اتفاق نیفتاد و از زمانی که ما مسئولیت را به عهده گرفتیم هم از طریق اداره میراث فرهنگی، شورای شهر و استانداری پیگیری کردیم تا این تغییر کاربری رخ ندهد.

حسینی با بیان اینکه هنوز این زورخانه ثبت یونسکو نشده اما اجازه تغییر کاربری هم به آن داده نشده است، گفت: از آنجایی که این زورخانه در بافت تاریخی شیراز واقع شده است، مالک شخصی به دنبال این است که آن را به فضایی تجاری مثل سفره‌خانه سنتی تغییر دهد. بنابراین از مدیرکل میراث فرهنگی استان که همواره هم پای کار هستند خواهش می‌کنیم که این میراث ناملموس که جزو فرهنگ تاریخی استان ماست را ثبت کنند.

وی با اشاره به اینکه خانه‌هایی در بافت تاریخی شیراز با قدمت ۷۰ و ۸۰ ساله داریم که چون ثبت ملی شده‌اند، خطر تغییر کاربری هم تهدیدشان نمی‌کند، گفت: زورخانه پولاد حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و جزو ۵ زورخانه قدیمی کشور است، پس باید با جدیت تمام در حفظ آن بکوشیم.

متولی ورزش زورخانه‌ای استان فارس با بیان اینکه در سطح شیراز ۲۶ و در استان فارس ۸۴ زورخانه وجود دارد، گفت: ۸ زورخانه نیاز به بازسازی دارند و برای ۱۷ زورخانه نیز جانمایی صورت گرفته و قرار است ساخته شوند.

حسینی با اشاره به اینکه هیئت پهلوانی و زورخانه‌ای فاقد درآمد است، گفت: با توجه به اینکه خودم در رشته‌های متفاوت رزمی کار کرده‌ام  و حالا چندسالی است که در ورزش زورخانه‌ای خادمی می‌کنم، می‌دانم که در تمامی رشته‌ها درآمد زایی وجود دارد ولی در زورخانه‌های ما ورزشکاران هیچ شهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند که این یکی از دشواری‌های ما در زمینه درآمدزایی است.

وی با اشاره به اینکه ورزش زورخانه‌ای تنها ورزش ایرانی است که در یونسکو ثبت شده است، گفت: هر کشوری، هنر رزمی و ورزش رزمی قدیمی خودش را در یونسکو ثبت کرده است و چیزهایی که در یونسکو ثبت می‌شوند، به نوعی در ارتقای فرهنگ بشریت نقش داشته‌اند.

حسینی در پایان گفت: این ورزش جزو فرهنگ ناملموس ما و فرهنگ معنوی دنیاست. حالا تفاهم‌نامه‌ای را در حال پیگیری هستیم و با مدیرکل میراث فرهنگی هم هماهنگ کرده‌ایم که زورخانه پولاد به یکی از مقاصد گردشگری گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود تا هم درآمدزایی داشته باشد و هم گردشگران با میراث فرهنگی ناملموس ما آشنا شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازدید از موزه فاطمی در روز میلاد حضرت معصومه (س) رایگان شد
  • بازدید از موزه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) رایگان شد
  • اجرای طرح آگاه سازی دختران در آباده
  • ‌اعلام برنامه‌های دهه کرامت در فارس
  • بازدید از موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) رایگان شد
  • اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس
  • همه چیز مهیای رقابت بین نامزدهای ۲ حوزه انتخابیه مجلس در فارس است
  • بازدید از موزه فاطمی در روز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • فارس قهرمان راگبی جوانان کشور شد